WYSIWYG Web Builder heeft de mogelijkheid om een raster weer te geven waardoor het positioneren en uitlijnen van objecten eenvoudiger wordt. De raster afstand kan op elke gewenste grootte gezet worden. Gebruik het magnetisch raster op objecten exact te positioneren. Web Builder maakt dan een "magnetische" aantrekkingskracht tussen het geselecteerde object en het raster.
Hulplijnen kunnen handig zijn bij het ontwerpen van een web pagina die voor speciale afmetingen gemaakt wordt. Normaal gesproken staan deze afmetingen hetzelfde ingesteld als de pagina breedte/hoogte. Om de linialen weer te geven kies Beeld->Linialen in het hoofdmenu.

Centreren in browser
De meeste professionele web sites zijn zo ontworpen dat ze op alle verschillende scherm afmetingen goed worden weergegeven. Omdat Web Builder absolute positionering gebruikt voor alle elementen, kunnen ze niet over de volledige breedte/hoogte van het scherm worden uitgerekt, omdat dit de weergave (bijvoorbeeld afbeeldingen) zou vervormen.

Hier zijn een paar tips voor het ontwerpen van web pagina's zodat ze altijd gecentreerd worden weergeven in het browser venster:
Stel de Pagina eigenschappen in op 800x600
Geef de hulplijnen weer en stel deze in op dezelfde grootte.
Zorg ervoor dat alle pagina inhoud binnen de hulplijnen blijft.
Activeer 'Centreren in browser' in de Pagina eigenschappen.
Hulplijnen, linialen en raster instellingen.

Tijdens het werken aan een web pagina kan het handig zijn om hulplijnen, linialen en het raster aan te zetten. Selecteer Indeling Layout->Raster instellingen in het hoofdmenu om deze instellingen op te roepen.
Ben je een geregistreerde gebruiker van WYSIWYG Web Builder 14 ?   Koop WYSIWYG Web Builder 15 dan NU voor een gereduceerde prijs!